Nyår

Är i Jeppis och vet inte vad man ska göra ikväll. Rippa har säkert kommit på nåt.
Men inte vet jaa vad. Hoppas att det blir kul, även OM jag inte har nån kompis här som sku va kul å vara med på nyår.. Ett nyår utan kompisarna. hmm, härligt! Nejtack! Men joo, det ska väl gå..

Har varit till stan idag i allafall med Rippa och sprungit runt å sökt en massa skitsaker som han ska klistra fast på sin FULA hjälm som han ska ha på sig nästa helg på Ohi On! :) Han har ju bara en vecka kvar av lumpen nu, och vet ni hur underbart skönt de känns?!?! Nä det vet ni inte, för ni har aldrig varit med om det. Att inte kunna träffa varann på 1-2 månader ibland. Det är verkligen det värsta som finns.. Och kom inte å säg att ni vet hur det känns, "jag var borta från han i en vecka å höll på å dö." SÄÄÄÄÄKERT! Man slipper inte å dö så lätt. ;) Å för det tredje och fjärde så går inte en vecka och en helg att jämföra med en månad. För på en månad så minns man knappt nå mer hur han såg ut. så är det bara. :p

nu ska jag sluta å skriva en massa skit. Men så att ni alla vet, så råka det här vara en av dom lite sämre dagarna i mitt liv.. . Och det kanske ni märkte nu om ni läste det här inlägget. Jak har en dålig dag.

hejsvejs.

men ni kan ju försöka ha ett bra nyår, och jo
Gott Nytt år ! :)

GOD JUL !

Dan före dopparedan !

Nu börjar folket komma hem, och det börjar bli julmys på hög nivå. Alltid lika härligt!
Jag har varit till Pajala idag och fått lite julkänsla av att springa runt i all julstress. Bland en massa folk som kanske inhandlar sina sista klappar?! Själv har jag inte köpt några alls..
Kanske jag åker till Pajala imorgon, om någon åker härifrån, och då ska jag se om jag hittar nåt litet till Rippa. Det får morgondagen visa. :)

Jag har klippt håret på lillsyrran Maria ikväll. Men hon är så snabb så hon hann sticka iväg till en kompis, innan jag han räta till luggen ordentligt. Nåjo, ingen panik!
Ska nog kanske ta och korta av min lugg lite grann, får se! Kommer säkert att ångra mig efteråt, eftersom jag sparat den så länge nu. Inte för att jag vet varför jag skulle spara den. Men jo, jag får se vad jag gör.


Men hoppas att ni får en riktigt härlig och mysig Jul! :)


21 december

Nu är det inte många dagar kvar till Jul.
Idag har jag städat i mit rum, för att få någorlunda ordning där innan allt folk kommer hit.
Jag kan säga att det fanns en hel del dammråttor som sprang runt där, innan jag kom med dammsugarn. ;)

Har även packat en massa julklappar till mina småsyskon. (som ma o pa har köpt.)
Så har jag varit ute och lekt i snön med lillsyrran Maria och hennes kompis.
Herre på täppan, jag minns när man var lite och lekte det. Och jag kan nästan komma ihåg hur det kändes att slå bakskallen i en hård snöklimp och sedan börja gråta och springa in till mamma.
nåjo. det låter som att jag skulle vara gammal. Men ack, så är det inte, endast 17 år ! :p


Imorgon ska jag troligtvis åka till Pajala och köpa GODIS från Kiosken. Bara dom som har mina favoritgodisar. Och det är väl klart att jag ska käka mina favoritgodisar på julafton, när jag har hållit 4 månader godislöfte.
Jag känner mig mer än duktigt nästan. Har faktiskt funderat på om jag ska skita i att äta godis på julafton och fortsätta att hålla i ett helt år. Men jag kom på att jag ska försöka ha det som nyårslöfte i stället. Att hålla ett år. Men får se vad det blir av det.




Nu ska jag fortsätta att göra en grej!

Men gonatt så där annars ! ♥

JULLOV !

Nu har vi fått Jullov, allihopa ! ;) Så underbart skönt att få slippa skolan i tre veckor. Ska nog bara ta det riktigt lungt under lovet, och vara med Rippa, så mycket jag bara kan.
Jag kan inte fatta att det är Jul om mindre än en vecka. Vart försvinner dagarna?!??! Den här terminen har gått så otroligt snabbt. Och det känns som att jag har haft världens enklaste skola. Kanske jag har haft det också?
Kan diskuteras.
I allafall så tycker jag att det skönt med lov, att slippa stiga upp klockan 7 till skolan. hmm, jag älskar sovmornar.
Säkert många andra som gör det också. :)


Nu ska jag gå och mätta min mage. Sen kanske jag ska försöka göra några Julkort!

Ha en trevlig helg, och ett härligt Jullov ! ♥



Dagens låt:

Angels on the Moon ..

boff!

Ny design igen, jag blir som aldrig nöjd som jag kanske sagt förut !
Måste nångång sätta mig ner och ta tid åt att fixa en snygg design. Men jag pallar aldrig med sånt ;)
Nån som är frivillig att göra en snygg design till min blogg? :) hör av er isf !


Nu sitter jag i af och kollar på hockey. Channel One Cup! Sverige spelar mot Ryssland. Intressant match ;) hah. Eller så inte. Sverige ligger under såååå! Men en period kvar nu, så det finns hopp ännu ;)


Och vem glömmer detta? :p
Os i vinter igen, hoppas det går lika bra för Sverige den här gången också.
Jag kommer defenitivt att följa Sverige i Ishockey åtminstone! ;) Yåååu!
Rippa hatar att kolla på hockey ;p Men inte jag.. :p




Jajaaapp, nu börjar tredje och sista perioden, så nu har jag inte tid att blogga mer ikväll!

Godis

Jag är sugen på CHOKLAD !
Väldigt konstigt, för jag köper aldrig choklad. Men nu helt plötsligt blev ja sugen, och så har jag inte ätit godis på 4 månader heller. Det är helt otroligt, trodde aldrig att ja sku klara å hålla så länge. Men nu är det bara en vecka kvar innan jag tänker börja äta godis igen. För jag har bestämt att jag ska hålla till Julafton, och det kommer jag att klara av. :)
Sen kanske jag ska ha godislöfte igen, efter nyår och försöka hålla ett helt år. Om jag nu inte blir alldeles helt förtjust i godis så att jag inte skulle kunna sluta igen. ;)

Annars så råkade jag komma i onödan till skolan idag. Mamma förde hit mig till klockan 11, för jag började då. Hade idrott, och sen skulle jag ha svenska. Men jag hade gjort klart allt som sku va klart nu innan jul, så jag behövde inte vara där. Så nu sitter jag i bibblan bara och nördar, heeeeeelt onödigt. Men jäh, vi får snart 3 veckor Jullov, så nå kan jag väl tillbringa den här dagen i bibblan. :)
Imorgon har vi Julavslutning, och ska först se på en film hela morgonen. Sen efter det ska vi till Kyrkan och sjunga Jullsånger. Och säkert lyssna på prällan som berättar om Zlatan som vanligt. mm, det låter konstigt, men han berättar varje år samma sak. och det är nånting om att Zlatan missar målet när han spelar fotboll, han menard det att alla gör sina misstag, eller nåt !

Men nu ska jag försöka fixa en grej !

Shoppingdag

Igår var jag till Luleå med Linda och Jenny. Jag som annars brukar dyka över klädhyllorna tog det lite lungt den här gången. :p
Men hittade ändå ett par svarta jeans-leggings, som jag sökt väldigt länge efter. Har aldrig hittat såna som passar perfekt. Sen köpte jag även en tröja och ett linne. Och en liten julklapp också. ^^,
Jag kommer inte å köpa nå julklappar till nån annan än Rippa det här året.
De blir så otroligt mycket annars, och så har man bara det där studiebidraget på 1000 kr/mån. Så det kanske är bättre å spara lite grann, nu när det är så dåliga tider i vårt sanhälle. ;) haha. Jag skoja! Jag har inte lidit av det ännu. Såå jag ska inte klaga. Jag lever och mår bra, det är huvudsaken. Sååå nu ska jag gå och hjälpa Op-folket med Julmiddan. För vi ska nämligen ha Julfest här idag. Och det brukar alltid bli riktigt skojigt när alla Op elever samlas :p hihi.

Inger väntar på att vi ska gå och hjälpa henne med dukningen.
Ha en bra dag !

  

Luciavaka

Luciavakan är över för den här gången. På ett sätt känns det otroligt skönt. Eftersom det känns som om man bott i Gympasalen hela helgen. Men annars äre lite tråkigt när allt folk sticker. Men städningen är faktiskt kvar ännu, och dit ska man om 20 minuter och torka skit, dammsuga och skura m.m. Hrmmff! Sånt som man inte alls har gjort på hela helgen. Huvva! Jag får huvudvärk av allt stök!
Men som tur är det bara en gång om året. Och nästa lucia så tar Korpisborna det till Korpis. Sköönt tycker jag! Man behöver inte ha lika stort ansvar då. ;p

Här kommer nån bild från Luciatåget som vi hade. Sen ska jag göra mig klar och börja pallra mig till skolan och städa. Och ikväll ska jag plugga ! härligt... Ha en bra dag :)

   

Lucia Lucia

Jag har varit och tittat på ett Luciatåg i kyrkan. det var riktigt mysigt och fint!

Och nu ska vi fara och handla till luciavakan, så jag har inte tid att sitta här mer.
Sen blir det att ställa till med allting. Ska ta med kameran och knäppa lite kort,
om jag får nå tid över. Så jag kan ladda upp lite grann sen nångång efter helgen.

Hoppas ni får en bra lucia helg. :)


Nattuggla

Jag fick för mig att jag hade lust att uppdatera här nu mitt i natten.
Egentligen borde jag ligga i sängen och snarka för fulla muggar.
Men icke! Här sitter man och ugglar för sig själv..

Känner mig faktiskt rätt så laddad inför Luciavakan som börjar imorgon kväll.
Såå, imorgon är det en MASSA saker som ska fixas och trixas i gympasalen i Satta.
Får se om det fungerar lika bra som förra året. Det får man hoppas. :)

Mina ögon går igen snart, så jag kanske skulle ta mitt täcke och gå å lägga mig i sängen nu.
Så kanske vi hörs efter helgen, som förhoppningsvis blir riktigt bra.
Ska försöka att ta några bilder, om jag kommer ihåg ens att ta med kameran. Får se nu ;p
Men åtminstone så blir det en Luciavaka utan Rippa, och det är en mindre trevlig sak.
Men jag får väl klara mig, och ha kul med alla dessa underbara tjejor som man kan umgås med. :)


och då är det inte bara dom här tjejerna, det finns många fler som är bra också, som jag säkert kommer att vara med ihelg. :)

Jup, nu skriker kroppen efter sömn. Så jag måste väl vara lydig nu!

Gonatt !


Hallå i lådan ;)

Lite uppdatering nu från min sida.

Nu har vi på OP och BF2 börjat med våran insamling till en klassresa. Yippi!
Ska bli otroligt kul att åka med alla gulliga ungar. ;p Vi har inte ännu besämt vart vi ska åka, men nog ska vi väl komma på nåt intressant resemål. Utomlands är målet i allafall. Men inte till Finland eller Norge. :p
Lite längre om vi lyckas samla ihop pengar.


Annars så rullar väl det här livet på som vanligt bara. TJ31 för Rippa idag, så snart äre Ohi On!
Och då ska jag till Jeppis och fira. Det är ett som är säkert. ;) hiihi.
Jag lääängtar säkert mer än Rippa :D

men nu bokade nån datorn så jag ska gå :)

<3

Fick världens bästa överraskning halv 6 imorse, av min sötnos !

                      

Nu ska jag gå och väcka han, så att han inte sover bort hela dan.. :b

Utsällnings bilder

Om ni vill se bilderna i större format, Klicka på dom!

       

         

       

         

        

2 December

Jag förstår inte varför lärarna alltid ska ge en massor av arbeten och prov just innan jul. Och allt kommer på en och samma gång och på samma vecka. Och jag som till på köpet har noll motivation till att plugga.
Bra början. Jag tror att jag behöver mat i magen för att kunna sätta igång.
Men ikväll ska det pluggas i af, minst en timma.
Tror inte att jag pluggat till ett prov sen nian. Och nu går jag andra året på gymnasiet.
Så det kanske är dags nu å komma igång igen ? :b




Nu är det redan onsdag och snart helg igen. Då äre bara två veckor kvar till Jul, och en vecka kvar till Luciavakan. Ser väldigt, väldigt mycket framemot Julen. Men de tror jag nog alla redan har fattat..
En till fjärde helg i rad utan Rippa verkar det bli nu, och det suger så fruktansvärt mycket.
Vart ska jag ta vägen???? Jag har fått spader för länge länge sen..

äh, måste väl plugga nu då!

ha en bra kvälL!

suck !

Är det inte de ena så är det de andra!

Man kommer aldrig undan motgångar ..

Bara att kämpa på !