Tjuv eller icke tjuv. :D

Jag vet, ja sa att jag troligtvis inte kommer att uppdatera innan helgen är slut.
Men suget blev för stort. Har inget annat för mig, och jag väntar till kvällen. Så jag säger att det blir en tidsfördriv nu.
Det är så otroligt skönt med helg, och vädret har dom sagt att ska bli på topp. Så vad kan man mer önska?
Sommarlov kanske. Fast de får vi ju om två veckor. Så de är ju ingen fara med de.

Den här dagen har jag bara längtat att ska vara över. Gjorde bort min svenska redovisning. å det är den som har plågat mig. Men nu är det över i allafall. Jag, Linda och Emilia gick och fika idag på Café Nova. De händer inte ofta. och jag lyckades glömma min handväska där, och det händer aldrig annars att jag glömmer väskan. Men som tur var så hade ingen viljat ta en grön väska med skolböcker i. :) och börsen var faktiskt också där, så jag hade faktiskt lite tur att ingen oärlig person hade hittat den.
Har även hunnit vara å köpa en morsdagspresent till mamma. Det är ju morsdag på söndag.


Svar till Jenny (Jonttis) :
Vad jag vet så är det ingen annan än jag som är på väg till Bosund möte från oss.
Men OM det är nån annan som är på väg dit så ska jag hälsa dem att det finns plats hos er. :)


Nu ska jag gå och kolla om mamma har gjort klart maten! Är vrålhungrig!

hejsv!

Arg mat-tant

Jag tänkte berätta lite om va som hände igår.

Vi, tjejer från gänget (inte alla) hade tjejkväll i Sattajärvi skolas matsal. Käkade baguetter och en hel drös med gottsaker. Eller vi åt inte bara hela kvällen. Skrattade, pratade och spelade spel. Kvällens höjdpunkt var faktiskt när själva
(inte för att vara elak) "monstret" dök upp helt oväntat. Skolans mattant var det, ingen trevlig prick.
Allas miner, alla blev en aning chockade, och sen blev det helt knäpptyst. Ingen visste vad man skulle säga.
Sen börja tanten gapa och försökte förklara för oss att vi måste fråga kostchefen om vi får va där, och att rektorn inte har nåt med matsalen att göra. (vi hade frågat rektorn). Skrattet bara bubbla inom en hela tiden.
I skolans matsal är det Livsmedelslagen som gäller, sa hon. Och vi som just före hade hittat en silverfisk på en tallrik som barnen brukar äta från. Nå inte vet jag om hon följer livsmedelslagen direkt. Inte ska man väl hitta silverfiskar då? :O Jo, hon stack därifrån efter att hon hade fått sagt sitt, och innan hon gick så låste hon hennes toalett. Ja, för vem vet om vi hade gått in på hennes toalett? Hemska saaaker!
När hon gick så brast ALLA ut i skratt.. Alla hade suttit och hållt det inom sig  hela tiden.


hon ser nästan ut så :b

Ja vi fortsatte i allafall och ha trevligt efter att hon hade gått. Började spela ett spel. Och hade så där allmänt trevligt. Fast de tog också slut efter att nån börja höra ljud från klassrummet ovanför oss. (jaja, det sägs att de spökar där). Så de lät som att nån drog stolar över golvet. Jag hörde ingenting, men de var några andra som hörde. Så vi plockade ihop spelet efter en stund och börja diska å städa. Sen var det slut på våran trevliga kväll! Å vi hade faktiskt riktigt kul! :)

Och idag har jag varit på besök hos en tandläkare. Som jag trodde, ett hål! Och en början till hål. Så det är bara å fara tillbaka dit igen om nån vecka och laga de. Inget jag längtar efter, men jag måste väl få göra bort de så jag slipper fundera på det.

Och jag gjorde en riktigt snygg vurpa idag, jag hade lite för bråttom ner för trapporna och ramla ner för dom 4-5 sista och föll på rumpan, fast jag hann slå armar och ben innan jag var nere. Det var inte skönt! :b

aja, det är helg imorron, å då kommer Rippa. Och jag kommer knappast blogga förrän helgen är slut så jag säger trevlig helg redan nu.

Hejsv!

juuhu!

Det är så otroligt härligt å bara göra bort en massa saker nu innan lovet. Nästa vecka kommer jag bara vara i skolan Måndag, torsdag å fredag. :) Eftersom på dem lektioner vi har på tisdag har jag gjort bort. Och onsdagar har vi bara Inger, och det gör vi klart imorgon.  Datan, samhälls, arbetsmiljön, Naturkunskap, Op är klart nu. Tror inte de är nå fler. Å den här veckan gör jag klart Svenska A också :D KOmmer knappt ha nå lektioner alls nästa vecka. :b

kom hem tidigare från skolan idag. hade bara en lektion till halv tie typ, sen sluta jag. Å stack hem nångång före tolv :)
det kännss nog bra det här.. :)


Jo och på tal om nå helt annat så tycker jag att det är mest JARMO som ska vinna Robinson 2009, och sen Anna.
Dom är bäst :D
                


Nää nu måste jag gå och laga nå mat innan det blir fullt av barn här.. Måste passa på när man är ensam hemma..

Danskt kaffé

Det går inte att komma in på bilddagboken eftersom servarna sitter på danskt kaffé och käkar wienerbröd.
Hur konstigt låter inte de? :O Måste man stänga ner en hel sida för att man ska gå på kaffé?!

Å jag som inte har någonting annat å göra. Sitter i kunskapssmedjan och väntar på att klockan ska bli över 3 så man kan gå till bussen och sen fara hem :)

I allafall så har jag varit flitig idag. Har gjort klart datakursen, samhälls och gjort det sista i Op. Så jag behöver bara göra slutprovet i Op på onsdag, sen är jag klar med hela Op1. ^å de känns riktigt skönt faktiskt.
Sen har jag gjort matte-nationellaprov idag del 2. De var faktiskt inte så svårt som jag hade tänkt mig, å jag hoppas verkligen att jag klarar det. Kommer nog ändå inte hinna räkna ut hela boken på en vecka, men jag ska göra mitt bästa, så jag inte har så mycket kvar till nästa år. :)
Försöker att satsa till 100 % i skolan nu, betygen sätts nästa vecka på fredag, så de är väl bäst att försöka göra bort det vad som ska göras.

Nu, ska jag gå och göra någe annat!

Aktiv

Har varit och jogga 6 km idag, och då kallar jag mig aktiv. För det är verkligen inte vanligt att jag är ute å springer :) Så
jag är fakitskt riktigt stolt över mig själv nu.
måste försöka komma igång med träningen nu, så att man får lite bättre konditon någång.


Annars så var jag med gänget igår i Vasikkavuoma, det var riktigt kul där. Spela kubb mot killarna som bara förlora hela tiden. Å då var de ju ännu bättre :) Sen satt vi å prata runt elden ganska länge innan vi for hem.
Kom hem å kolla talang, sen å sova :)
åså steg ja upp klockan 10, åt och for å sprang :D haha.


Nu har papa grillat klart så jag måste fara å käka ;b MUUMSFILIBAABBA! :D

Ny design!

Oj va skönt de vart med en ljusare design. Blev ganska trist med svart efter ett tag :)


 Å va tycks? :D

Bloggtorka

Ja, det kan man lugnt säga. Jag har inte haft nån lust alls att blogga, så jag tog en lite längre paus här. Men nu är "bloggdrottningen Hanna" tillbaka. :) Haha. Hoppas ni har saknat mig ;b


Den här veckan blev nästan som sommarlov för mig. Har bara varit i skolan på måndag. Resten av dagarna har jag varit hemma. Orsak till det är att jag blev sjuk. Vaknade på tisdag morron av att jag inte kunde svälja. Blev å fara till läkarn å sitta där i flera timmar. Å dom kom fram till att de bara var nå virus. Halsont har i allafall gått över nu. Så jag är bara lite förskuuld nu :) Jaj, ingen vill veta om mina roliga besvär så jag ska försöka skriva om nå annat nu.

Igår var jag med gänget som var i hembygdsgården. Det spelades kubb först, svin länge. Å myggorna tänkte äta upp mig. Varför är det så mycke mygg redan nu? Dom ska komma senare på sommarn. Men i allafall, det var ganska mycke folk ändå, eller egentligen inte. Men folk som man inte träffat på länge. Så det var rätt så kul å få träffa dom. Sen satt man bara å snacka som vanligt. Å jag for hem redan före 12, för jag fick nå annat viktigt för mig då :D
Den här helgen har då varit helt uppochner. Nog för att den inte är över ännu heller, så får se vad den mer kommer att bjuda på. Hoppas det inte blir lika mycke motgångar som det varit. För det orkar man inte med i den här värmen ;)
Och får se om de blir å fa och springa ikväll, ska se om Marianne inte ångrat sig. Annars så har man blivit så där lagom aktiv. Har börjat springa nångång i veckan och sen börjat spela lite badminton :D Men man får se om det håller i sig hela sommaren :b





aja, nu ska aktiva Hanna gå!

Nejnejnej

NEE nu är jag så less på bröllop så jaaaaa!

Det började verkligen inte bra. Först for vi ti kyrkan, och det var otroligt vackert. :) Sen när vi skulle till bröllopsfesten så gick de ju lite sämre. Hanna satte sig i bilen och så lät de "ritch".  - NEEEEEJ, min klänning sprack! Riktigt lyckat. . Jag sa till Rippa att han skulle föra mig till Jontti å Jenny eller till nån så han kan fara på bröllopsfesten. Men han ville ju såklart inte fara själv. Så det blev å fara tillbaka till stan (hem till Rippa) och SY klänningen. hoff.. Jag var så less så jag hade ingen större gnista å fara dit alls. Men Rippa tvinga mig, så vi for dit i allafall, å kom dit mitt i maten. Alla hade tagit mat sååå de var lite pinsamt å komma dit in och sen börja ta mat där mitt i allt ^^, Men det gick ju bra till sist i allafall. Fast jag var nog väldigt försiktig varje gång jag skulle sätta mig så att de inte skulle hända igen. :D Å den där klänningen använder jag aldrig mer..

Idag är det  då söndag, och det blir å fara hem om en timme ungefär. Det väääärsta med å fara till Jeppis de är ju hemresen på söndag. Fy va jag är less på de. Men nästa helg är det en lång helg, å då kanske Rippa kommer :) Så då behöver jag ju bara vänta till onsdag tills jag ser han nästa gång, så det borde ju inte bli några problem.

ahja, nu ska jag tänka på annat. Hejsvejs!

Bröllop today

Idag blir det att gå på bröllop. Hoppas det inte blir nå sånt där långtråkigt bröllop som man bara sitter och är uttråkad :b

Men nog ska det säkert bli helt bra.. :) Bara Rippa nångång skulle börja bli klar. Han är så otroligt seeeeg. För han kommer alltid på nåt å göra på sin bil. Som nu, så var han så klart tvungen å byta däck just idag, som han har kunnat göra hela veckan :b nåjoo, pojkar är pojkar! :D
ingenting å göra nåt åt.


 Jag ska i allafall fara ut nu snart å kolla om han inte är klar snart.. För de är tråkigt å sitta inne i de här vackra vädret :)


sååååååååååååååå.
hejd.

Idag

Åker jag till Jeppis med Emma! :)

Vi faar väl om en timme eller så. de ska bli så otroligt kuuuuul!

Hoppas ni också får en lika bra helg som jag kommer att få :P

Anonym, lägg ner!

En tumme ner för folk som inte kan stå för sina åsikter. Det är så störande. Och sen inte våga säga att det är just "du" som tycker så! Och om man inte törs kommentera ett inlägg eller något annat och skriva att det är från dig, så låt bli att kommentera då för allt i världen. Istället för å skriva dit "anonym". Det blir enklare så :)


Då fick jag sagt de!
Idag har jag i allafall gjort nationellt prov i matte. Det var lättare än jag trodde att de skulle vara. Men det var fortfarande inte lätt. Jag hoppas så fruktansvärt mycket att jag klarar båda proven i matte. För jag vill verkligen få klart hela kursen innan sommarlovet, så att jag slipper fortsätta räkna nästa år. De skulle var grymt snopet. Men jag har inte så stora förväntningar heller, för jag vet att det kan ha gått helt åt skogen. Annars så är det skit mycke prov nu innan sommaren. Jag fattar inte varför lärarna alltid ska göra det stressigt åt en just i slutet av terminen. Nu har jag ett prov varje dag ända till tisdag. Det känns inte så där mega kul. Men det är väl bara å lådsas vara lite "pluggis" och försöka läsa lite grann.

Till helgen far jag till Jeppis, å då ska jag koppla bort allt som har med skolan att göra. För man blir så otroligt stressad bara av att tänka på allt man har att göra. Men det är nog så skolan ska vara tror jag. För det  har nog varit så i alla tider också.  ahja, inte nå mer prat om skolan.
Jag ska gå och ta bort en sticka från fingret nu, för det värker när jag skriver : /

tjolahopp!

Four days

Ojoj, vilken helg! Den har bara varit helt perfekt. Jag är så GLAD och helt nöjd..
Å de är väl klart att helgerna blir bra när man umgås med världens bästa människa.



Nu är det väl bara 4 dagar kvar tills jag far ti Jeppis. Om vi nu far?! Men det tror jag väl.
För vi ska ju på bröllop. Ett till bröllop som man inte känner brudparet så bra. Men det gick ju helt bra sist, så varför skulle de inte gå bra nu?! :)




Idag är det en kort skoldag igen. Det är så grymt skönt med såna dagar. Man kan ta det så lungt.
Vi hade idrott på morronen, å spelade pricken med K-E! Dom flesta gick ut å promenera men vi var typ 5 som stanna inne å spela pricken. :) Det var riktigt kul å sjukta bollar på K-E, :) De är sällan man får tillfälle å göra de.
Sen har vi bara haft matte och svenska. Å nu har vi karaktärs, men jag har glömt hemma alla böcker så jag får ta å fixa de när jag kommer hem. Så är läget just nu.


ha en fin dag!

..........

Helgen har varit helt najs!

det var allt jag hade på hjärtat! :)

Buu för tandläkare!

Grått, trist och regnigt har det varit idag!
Och en som heter Hanna skulle ta en promenad till tandläkarn i det så otroligt vackra vädret.
Hade tid halv 1, kommer fram dit kall och blöt. Dörren låst till tandläkarn och en lapp på dörren som det står "På möte till klockan 13.00". Jag blir överlycklig när jag måste promenera tillbaka i det regniga vädret. . Och det är ju ändå några km å gå därifrån till skolan. Och ännu värre när det regnar.
VADÅ DÅLIG INFORMATION?
Fy va irriterande, jag har ingen lust att fara dit igen. En tant ringde å sa att hon ber så hemskt mycke om ursäkt! Men jag var faktiskt tvungen å va borta från en viktig lektion bara för de, som jag EGENTLIGEN hade kunnat vara på.. Nåjo, det är sånt som händer. Inget att gråta över ! :) Fast de nu låter som att jag skulle göra de..



Nu är det nästan helg, bara fredan kvar. Å jag ÄLSKAR fredagar så grymt mycke. Allt går så lätt i skolan fast det är tråkiga lektioner, bara för att man vet att det är helg sen :)) Å de är ju ännu bättre när Rippa kommer.. Då är allt som frid å fröjd kan man säga. :)


hejsvejs lingonfejs!

Lat-heter

Ja, jag har blivit lite lat på å blogga. Det är bara de att jag inte har haft så väldans mycket att skriva om.
Men nu ska jag försöka skrapa ihop några ord. :)

Idag har vi haft temadag med hela gymnasiet + en hel drös med Kolari bor. Det var faktiskt otroligt roligt, och en skön slapp dag. Först på föreläsning och sen kolla en film. Och efter det avslutade en finne med allt. Som pratade svenska.. Å det gick så klart inte att hålla för skratt.. Det lät så otroligt bra.

Ni kan gå in på den här sidan å skriv in nåt på svenska. Då hör ni exat hur finnen lät som avslutade våran temadag! :D hahah. ni måste bara testa! :D
"http://www.mikropuhe.com/demo.asp?f=1369029433630 "


Annars så har det väl inte hänt så väldigt mycket. Det har bara varit vanliga skoldagar, kvällarna har man mesta dels suttit hemma och chilla. å nu väntar man bara på helgen för då kommer älskling..

Å vetni, jag ska till tandläkarn imorron.. Jag med min otroliga tandläkarskräck! Jag kommer nog att svimma dit, för jag vet att jag har minst 3 hål. AAAAAAAJ! Jag tänker bara på hur ont det kommer å göra när dom tar fram den där blåa dammsugaren å trycker den i käften så att det ilar i varenda tand! :S hopppas jag överlever dramat!


Ungefär så här kommer det se ut! :D haha, eller inte..


Nu ska jag i allafall snoka vidare!

Yr i huvvet!

Dagen började inte så bra för mig. Och den har inte varit så värst bra alls.
Jag vaknade inte av alarmet. När jag till slut vakna var klockan halv 8. Bussen går 8. Och jag vaknade upp ur en äcklig mardröm. (det var tur att de bara var en dröm) Börjar gå mot bussen när jag var klar. Kommer till vägen och inser att jag måste springa. Tungt å springa på morronen med en ryggsäck och en handväska.
Kommer till skolan och ska ha cirkelträning och stafetter direkt på morron, på idrotten!
Börjar med att hoppa hopprep och springa lite som uppvärmning :) Sen blev det cirkelträning. Orkade ingenting nästan, så jag var tvungen å avbryta, för jag höll på å svimma. K-E sa att jag var blek i anisktet så jag fick ligga ner typ hela lektionen med fötterna i luften...
Nu känns det lite bättre, bara att det fortfarande snurrar i skallen och så ser jag i kors. Men annars är väl allt helt okej.

När jag kommer hem ska jag städa mitt rum om jag orkar. Men får se hur det blir med den saken..
Å typiskt att ja glömde hemma börsen just samma dag som jackan kom. Kan inte hämta ut den nu heller . Måste vänta till imorron. Riktigt lång väntan, jag vet! :D haha.

Nu stänger bibblan snart, och jag ska gå till bussen strax. SÅ jag hinner inte skriva mer nu.

Sommarväder!

Det är riktigt härligt väder här nu. Å igår var det också.
Nu äre typ 17 grader i skuggan och en massa massa sol. Helt underbaaaart! Man blir helt lat av sånt här väder. Så man sitter bara ute å hänger i solen dagarna i ända :D Bara med shorts och t-shirt :D då kanske man får lite färg också..
Och så kan man grilla maten, svin gott! ;)


jag har som inget å skriva nu den här helgen, för de har inte hänt ett skit kan jag säga. Typ suttit hemma hela tiden. Eller på torsda kväll var jag ut me gänget ti hembygdsgården där vi hade majbrasa. :) igår spela dom brännboll, fast ja orka inte fara å spela. Jag for å sov istället redan klockan 11.

nu ska jag gå ut i solen igen! :D


Att det ska finnas folk som gör en arg!