Fredag? Torsdag? :O

Varför ska det kännas som en Fredag just på en Torsdag? :O
Man vaknar och tror att det är sista dan på veckan man behöver stiga upp halv 8. Men icke! Det är bara torsdag.
Kommer till skolan och har bestämt att jag inte ska göra matteprovet idag, kommer på just innan  lektionen att jag gör den i allafall. TUR VAR VÄL DET! Skit enkelt prov. Om inte jag har klarat det så blir jag fruktansvärt CHOCKAD! :)
Nåt måste man väl vara bra på..

Imorgon ska vi fixa till våran utställning, jag kommer inte själv heller kunna va på den :(
Far ENSAM allena med tåg imorron till Jeppis! Emma kunde inte följa med.. Tråkigt :/ Men nå ska det väl gå bra.
Nu har jag börjat packa väskan, MEN det är ju så otroligt jobbigt och tråkigt. Man glömmer ändå alltid nåt. Som nu kom jag på att jag tänkte nästan glömma mobilladdaren. YE!!! Det hade ju vart najs. Äh, måste nog gå å lägga den i väskan så jag inte glömmer.
Markus & Lisa kommer hit ikväll. Svea och Albin har man inte sett på fruktansvärt länge känns det som. Dem har säkert blivit jätte stora. Så det ska bli kul!

Jahaja, nu måste jag gå då!

At home

Det är underbart å ha hemstudier. Jag har just stigit upp. Men jag vaknade redan klockan nie och började läsa
"när ingen annan ser". Den är ju skit bra den där boken, man kan knappt sluta läsa när man en gång börjat.

Det är nå skumt varje natt jag ska sova, alltså nu dom här 3 senaste nätterna så har jag vaknat typ klockan 4 varje natt, och sen bara somnat om efter en stund. De är jobbigt!!!
Joh, vem bryr sig om min sömn?! :) haha.

Igår blev det hockeykväll. Vi blev faktiskt en hel del och det var ju skit kul å skumpa fram på den där isen. Det var som en bergochdalbana. Men det gick att spela ändå. Så nu ska vi börja spela varje Tisdag klockan 6. Så att alla vet! Ni måste komma dit då!
Efter att vi hade spelat så kom Marianne hit, vi kolla på "Den rätte för Rosing". Jag tror inte att hon kommer hitta sin "rätta kärlek" i det där programmet. Som om det inte är en massa desperata killar som sökte dit, och såna som bara vill träffa Linda för att hon är känd. Så kan dem sen gå runt och skryta "jag har dejtat Linda Rosing". Jahja, det är väl en ganska kul underhållning ändå..

Nu ska jag gå och städa mitt rum, man börjar hosta bara man går in dit! Då vet ni..

Fettisdag

Skolan bjuder på en semla till alla elever och lärare idag. Nånting har dem väl råd med. :) Jag som inte tycker om mandelmassa fick en semla med gredde och hallonsylt. Inte det bästa, men bättre än ingenting.
Nu har vi rast ända till klockan 5 över 1. puh, de är jobbigt å vänta så länge. Sen när man inte har med blitz heller. Ännu värre faktiskt..
Imorron har alla gymnasieelver på Pajala skola hemstudiedag. Lärarna har säkert nån konferens eller nåt sånt. Matteläraren som tror att vi ska räkna 60 tal på den dagen tror helt fel. Ibland är det tur att man har en lärare som Inger, som säger till. Vi har inte ens matte på onsdagar. Så Inger ska prata med han, och säga att han inte kan sno tid av hennes lektioner. Hah, äntligen fick han tillbaka lite! Sitter och ljuger att han har pratat med våra mentorer och att dem tyckte det var en bra idé. Han hade inte ens pratat med Inger en enda gång. Jahja.




En dag närmare helgen! :)

Förskott

Semladag i förskott.. Vetni, jag har inte ätit en enda semla ännu. Helt otroligt. Eller så inte, jag tycker inte om köpes semlor med 1 kg mandelmassa. Hemmagjorda är bäst, utan mandelmassa. Men det ska vara marsánsås istället. ^^,
Jag är en torris, jag vet.. :) Ska snart gå och göra semlor till hela bunten.. Bara en dag i förskott, å de gör inget..

Idag har jag och Linda vart hos Kjell från klockan 2 till 6 typ. ÄNTLIGEN klar med alla bilderna till fotoutsällningen. Ni måste faktiskt fara å kolla på dem sen. Ihelg är det norrskensfestival, och då kommer vi ha våra bilder på utställning i sporthallen.. Fast jag kommer inte själv kunna va dit. :/ tråkigt..

idag är det en sån otroligt bra måndag och de är det sällan.. Men det är väl bara för att jag längtar så mycke till helgen.
Idag har vi haft skrillor, härligt!!!! :) 
Vi måste börja spela på tisdagar här i Sattajärvi, tjejerna alltså. Vi har ju våran tid, men det är ingen som har tagit tag i saken..


nä nu måste jag faktiskt gå..

...

Halloj!

Söndagkväll! Imorgon börjar allvaret igen. På onsdag har vi hemstudier. Vi har en mattelärare som tror att vi ska räkna 60 tal. Man får frånvaro om man inte har gjort det. Sjukt tycker jag, för vi brukar inte annars heller ha matte på onsdagar. Men det är väl så gubben tänker. Fast mina planer ser då inte likadana ut. Tyvärr! :)


Varför är blogg.se så otroligt seg nu?  Allting laddar i flera minuter innan det kommer fram. Skit störande.


Jag lekte med webcamen, i brist på annat!


Och nu ska jag ägna mig tid åt lite viktigare saker.
adios.

Helgen (i sin helhet)

det har varit en otroligt rolig helg faktiskt. På fredag var gänget hos Marianne, då satt man bara mest och snacka. Igår kväll for jag först på bön i Erkheikki. Sen for jag med gänget till Anna Töyrä. Det var faktiskt ovanligt kul, vi satt och spela blitz typ hela kvällen, sen snacka man en hel del också.. Å for hem kanske före halv 12 nångång. Men de var ändå kul.
Ikväll ska jag fara till Marinne å chillallla läget.  haha.


Imorron så blir det å stanna i Pajala efter skolan, måste till Kjell again. Nu ska alla bilder bli klara. Dem måste bli det. Annars ligger jag risigt till. Åjo, nu blev jag sugen på kladdkaka, så jag gör det till efterrätt idag.. :) MUMS! de var längesen jag åt det.

Jag hade en så söt dröm inatt, mamma hade fått tvillingar, en pojke och en flicka och de var dem gulligaste barnen jag har sett. Fast det var i en dröm, mina barn måste se ut så, om jag får några :) haha. Om drömmar nångång bara skulle kunna va verkliga. :) ^^,

okej, nu ska jag gå..

Tråkiga lördag.

Det är inte min dag idag.. Så är det bara.
Tyvärr!
Jag far till Marianne nu..




finns de nå värre, man stiger upp, går till köket.
Ser att alla har lämnat framme ALLT! Precis allt.
Smöret rinner nästan och alla pålägg och sånt
ligger också framme. Vem blir tvungen att plocka
bort det när mamma jobbar och pappa är i Pajala?
Inte jag va? :O

Det är helg

Tänka sig, skoltiden går så otroligt fort nuförtiden. Nyss var det måndag, och då var man deppig, måndagar suger. Så är det bara! Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan vi får det där efterlängtade sportlovet. Jag ska troligtvis sticka till Jeppis då och vara där hela veckan. Får se vad det blir av det. Jag måste åka tåg själv dit om jag ska slippa dit. Men hallå, det måste jag väl klara av?! Bara ingen finne börjar prata med mig så är det lugnt.


Den här helgen hoppas jag blir bra, det är längesen man har vart ute med gänget känns de som. Hoppas dem hittar på nå riktigt roligt. Fast det händer inte så ofta, kan ingen ha gänget hemma, så äre skolan som gäller å det är ingen höjdare tycker jag. Killarna spelar volleyboll och  tjejerna sitter i ett hörn och snackar. YEE! Nä men det finns vissa gånger som de är väldigt speciellt roligt med gänget. Joo.

Nu ska jag gå och kolla tågtider, så jag hinner bestämma mig till nästa fredag hur jag ska göra ;) haha..


trevlig helg!

ShoppaShoppa ;)

Nu, far jag till Luleå!



Hoppas ni får en trevligt skoldag, ni som går i skola! ;)

LEEEV

Inger har vi hela vi hela daaan.. Fast nu på eftermiddan så ska vi jobba i skolan, fast man orkar inte göra nånting nu ännu. Snart ska jag gå till rektorn och hämta nå skit papper..

Nu har jag lånat den där boken "När ingen annan ser". Jag läste på din blogg Jennie att den var bra, så jag tänkte att jag ska testa läsa den :)

Tomorrow ska jag fara till Luleå med Marianne, å de ska bli skööönt å få köpa nya kläder. Fast jag ska mest söka efter en klänning till Emil Och Ninas bröllop. Och om jag inte hittar så får jag väl pina på min klänning som jag har sytt.



det står förresten "VI HELA VI HELA", två gånger där uppe. Men jag orkar inte ändra. Så ni får uthärda eran störande smärta!!! :)

Bortgjord.

det blev inget Luleå för mig idag. Fick ingen me mig dit så då sket ja i de, för inte vill jag springa ensam där runt på stan. Men det blir troligtvis å fara på torsdag i stället. Hoppas att de går dåå!

Nu har vi samhälls, fick en kortare rast så jag gick till bibblan å nöta isteellet för å sitta i klassrummet å ruttna. Vi håller på å jobbar om samhällsekonomi nu, inte mitt största intresse. Men det går. Har just suttit och planera hur vi ska jobba. Och de är bra med våran lärare att vi får oftast bestämma själv hur vi vill jobba. Annars så bestämmer alla lärare hur man ska jobba...


Ibland börjar jag faktiskt undra hur folk tänker. Men de orkar jag ändå inte fundera på nu. Folk har sina egna tankar och funderingar. Som ibland är helt SJUKA!  Jah, tur att man inte är som andra alltid..





pinsamt bortgjord.
tyvärr!

Spader

Vi behövde inte gå till kunskapssmedjan idag, så jag har slutat för dagen kan man säga.
Men Jag och Linda ska stanna i Pajala och fara till Kjell och redigera foton. Å vetni? Jag får spader på allt som har med foto å göra nu för tillfället. Man blir så otroligt stressad av de. Bara jag blir klar till norrskensfestivalen så är det helt okej.

Igår kom vi hem från Jeppis, efter lite om och men. :)
Vi skulle fara klockan halv ett från Kent å dom. Alla for från Kent till bön. Och jag å Emma satte oss i bilen, och tänkte fara iväg. Men bilen ville inte samma sak som vi. Så de blev å ringa en massa, Rippa var tvungen å komma tillbak, å han hitta felt till sist. Å bilen börja fungera igen efter ett tag. Klockan 3 satt vi å fundera om vi skulle fara hem då, eller om vi skulle fara idag, på morronen. Det blev till sist å fara iväg ändå. Resan kändes lååååång. Bara för att man var så otroligt trött.
Vi kom hem ändå till sist, och det var ju bra.
På sportlovet ska nog jag dit igen, och om ingen följer med så åker jag ensam med tåg dit, åså får Rippa föra hem mig sen till helgen efter lovet.. I hope..
Måste bara ta å fråga han först, ganska lätt å planera utan å ta hänsyn till nån annan.. :)

Nu ska jag gå och sen om inte Linda får ta å sluta nu. orka vänta till 5 över 2..

Utmaning!

Regler:
1. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
2. Länka sju personer i slutet av ditt inlägg som du vill ska anta utmaningen.
3. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade.

Mina 7 sanningar:
-
Jag blir irriterad om nån pratar med mig på morronen.
- Jag borstar typ aldrig håret.
- Jag blir på dåligt humör om rummet är upp och ner.
- Jag kan inte köra bil.
- Börjar må illa när nån säger att dom har magsjuka.
- Jag rapar högt och ljudligt var som helst nästan.
- När jag ska redovisa muntligt inför en stor grupp, skakar både ben och händer.


Jag orkar inte utmana nån... :)

Hela dagen.

Nuu skriver jag igen. Men det kommer bara att komma en massa onödigt. Som vanligt!
Men de gör inget. Ska snart fara å duscha, och sen ska vi fara å äta Korvgörans KEBAB!!! Slå de om ni kan! ;)
Och efter det till Jontti och Jenny. Tror jaa.

Jeppis är en ganska konstig stad, på riktigt alltså. En massa småungar som går runt på stan och muckar med såna som är 10 år äldre. Hur normalt är de? :O töntigt.

Igår när vi var på väg hem från Jontti å Jenny så börja vi möta en MASSA ambulanser och brandbilar. Det var ärligt talat sjukt mycke. Jag tror inte de finns ens så många ambulanser i hela Norbotten. I allafall så kom vi till slut till ett ställe där vart de blinka blått överallt. Det brann i ett ålderdomshem. Usch, de är så hemskt. Tänk vilket jobb å få ut varenda åldring därifrån, såna som sitter i rullstol och kan inte komma upp ur sängen själv. Hur svårt ska det inte vara att få ut dom när det brinner? Jag tänkte när jag hade praktikt på lyckan, hur skulle man hinna få ut alla därifrån om det skulle börja brinna? Jag tycker det är så hemskt, dom är så hjälplösa när dom ligger i sängen och kan knappt göra nånting själva. Och så brinner de, dom kan inte komma upp. Bara ligger där och väntar på hjälp, eller kanske inte ens förstår vad det är som håller på att hända. Okej, det var ju bra att dom hann få ut alla innan det var försent.
Man undrar ju vad som orsakade branden. Bara det inte är nån som lagt på med mening. Det kan väl inte finnas sånt folk?

Jaja, nu ska jag kila vidare!

Alla hjärtans dag!


Vi kom till Jeppis igår efter en lång resa. Jag är less på å sitta i bil så länge, man börjar må så illa. .
Sen kunde man inte somna heller, så jag var döslut när jag kom fram.
For till Jontti å Jenny och vänta på att Rippa skulle hämta mig därifrån. Å kom iväg från dom kanske nångång efter elva.
Vi ska nog dit ikväll igen, för Jenny skulle bjuda dit Robba å Jennie också, och dom har man inte sett sen nyår? :O Ja de var ett tag sen. Nåmen de blir väl bra de också.. :))

Nu har jag huvudvärk så jag orkar inte se dom här krumelurerna nå mer. Därför ska jag inte skriva mer nu.


ha en bra allahjärtansdag!

Fredagen den trettonde

Jag har inte haft nå mer otur än vanligt  idag. Inte ännu i allafall. Det har ju inte hunnit gå så långt på dagen ännu.
Nu sitter jag i bibblan och väntar på att Emma och A-H ska komma och ta med mig till Jeppis. Dom kommer väl nångång före 12 skulle jag tro. Så jag har en 7 timmars bilresa framför mig. Va säger ni om de?

Jag vill ha en bra bok som jag kan läsa på vägen. Och jag vill också ha vatten, kanske måste gå och köpa en flaska.
Jag har inte tid å skriva nå mer då. Jag ska sticka och leta efter en bok. Ge förslag :D


hejdå!

.....

höhö.

Jag kom hem lite efter 11 idag. Så otroligt skönt, å bara komma hem och slappa.
Imorron åker jag troligtvis till Jeppis, har inte vart där sen nyår så de är ändå ett tag tycker ja. :)
Och om jag inte far dit så blir de säkert å fara till Luleå över dan och shoppa.
Nu har jag inte tid å skriva mer.
skriver kanske mer sen.


hejs

Första hjälpen dag!

Alltså jag har legat på en madrass hela dagen och lådsas ha ont i mitt ben. Hade ett benbrott, eftersom att vi hade varit med om en "bussolycka". På skoj..
De var faktiskt häftigt och se hur alla reagerade och va dom gjorde först. Men det blev ganska långtråkigt att bara ligga ner en hel dag. Fast ändå ganska slappt. :D


Mitt ben och Cessis arm.. :)

Annars så har jag huvudvärk nu såå jag orkar knappt kolla. Så jag ska gå och laga mat snart också, innan alla kommer hem från skolan..

hejs.

Tisdag

En timmes rast innan vi börjar arbetsmiljön.
Det är iskallt ute och vi var tvungna å gå till Kunskapssmedjan bara för å snacka med Inger om APU:n. Helt onödigt var de.. Men ja de är gjort nu.

Imorron har vi första hjälpen. Ettorna i Op ska va offer, och tvåorna ska gå runt och hjälpa oss efter våran "bussolycka". Får se va de blir av de.. :) Man kommer ju knappast kunna hålla för garv när dom står där och inte vet riktigt vart dom ska börja..

Nu måste jag gå och leta reda på Linda! :D Fast jag kommer nog inte hitta henne förän hon kommer på Arbetsmiljö och säkerhet. 


Livräddning

Börja inte drunkna när bara jag är med i vattnet, ni klarar er inte om jag ska försöka hjälpa till. Vi hade just simning och övade livräddning. Jag är kass, man kommer inte framåt. haha. Men livet går inte under för de.

Alltså, jag är tillbaka i skolan igen, snart ska man till Inger och göra nån nytta. Men vetni, det lockar inte så värst mycke faktiskt. Fast det går..

Idag ska vi ha matte också, undra just om jag har blivit godkänd på provet om ekvationer?! JAG HOPPAS! För jag kommer aldrig orka samla nå mer krafter till nåt omprov eller nå sånt skit.

Jaja, nu ska jag gå och äta lunch! bara de är nå gott nu..

Sverige - Finland

Hahah ;)
Nämen jag var bara tvungen å skriva att Sverige vann över Finland i LG hockey games. 4-0 blev de, å Sverige tog GULD!

nu är då helgen över och imorron ska man tillbaka till skolan. Det är väldigt tråkigt, jag hade tvåhundra gånger hellre farit tillbaka på APU! Men nu är ju inte de nåt alternativ, så det blir bara å fortsätta knega på i den där Snygga skolan.

jobbigt när Rippa har farit hem också, alltid lika jobbigt.. Men man måste bara klara sig, det går som inte å göra nå annat. å nu kom hela faderullan hem från Livvi, så jag ska dra mig härifrån. :)
måste gå och käka nåt.



jagälskardig.

KALLT!

23 - grader ute idag. Och folket i byn är i Palovaara och rensar granris från slalombacken, så att dom kan börja pista den nångång. Tokstollar! Nä men, de är bra när folk gör nåt. För jag for så klart inte dit i den här kylan, man skulle ha frysit fast ju.
Imorron fyller Rippa år, å snart ska vi gå och äta tårta. Tjuvstart, jag vet. Men det gör inget.

Idag blir de frasses kanske. Sen vet man inte vad man ska hitta på å göra. Hade vart kul å fara med skoter, men nu är det så kallt så man inte har nån lust å gå utanför dörren ens.

Jag ska göra en sak nu! hemligt.

This is my life.

Feber. Bra prickat till helgen.
Men jag är van, jag blir alltid sjuk till helgen eller på lov. Men feber är ändå inte så  farligt, man fryser lite och är ganska slut. Men vad ska man göra?

Jag har varit min sista dag på APU:n idag. Det är ganska sorligt. Jag kommer sakna det där stället, boenderna och all trevlig personal. Men vem vet, kanske en vacker dag är man tillbaka där?! :O Ingen vet.
Jag har i allafall haft det jätte bra där, dom har verkligen sattit mig och göra saker, och det är BRA! Annars skulle man inte ha trivts där alls. Men det har jag gjort... Jaja, nu ska jag inte tjata nå mer om min APU!



suuuck! that's life.

BU!

Fatta va arg man kan bli på såna som inte kan hålla det vad dom lovar. De är så störande.
Jag och Linda skulle gå och redigera våra bilder hos Kjell, men när vi kom dit så fick jag scanna in TVÅ bilder. Sen var det några andra som skulle ha datorn, fast vi hade bokat. Men han hade aldrig skrivit upp de i sin kalender så dom andra hade också boka efter oss, och dom hade han minsann skrivit upp. YE! Hurra, för ett så bra minne.
Så nu har man all den skiten kvar och göra, och det ska vara klart till veckan FÖRE Norrskensfestivalen. Och jag törs inte ens räkna hur många dagar det är kvar. Äh, inte mitt problem. Jag skyller på lärarn. Ju..


Förresten så har jag fått mycke fler besökare på min blogg nu.
Jo de är faktiskt bra, annars skriver man kanske lite i onödan. Men det är faktiskt skönt å skriva av sig nångång då och då. Som nu tex.
Ikväll kommer Rippa, och jag börjar 6 imorron. Jag tycker inte att de låter så frestande, men det är sista dagen jag är där på APU, så jag måste nog gå dit och tacka för mig. Ahja, nu ska jag faktiskt gå.



Jag anar ugglor i mossen, fniss!

Onsdag

Mobilen skriker: "batterinivån låg". Jag ORKAR absolut inte stiga upp och gå å lägga den på laddning, så den får skrika en stund till.

Å de var väl inte det jag hade å säga idag?

Idag har Inger (min mentor), varit till Lyckan och tittat på hur jag jobbar. Om jag sköter mig och sånt där, å de räckte minsann inte å komma en gång, hon var tvungen å komma två gånger, en gång på förmiddan å en gång på eftermiddan. Ett evigt tjatande om dom där papprerna som jag måste fylla i. Jag vet att jag måste göra de, men de ska jag göra imorgon. Äh, nog om de. På onsdag nästa vecka har vi en "Förstahjälpendag" i Rian. Tvåorna från gymnasiet ska komma dit å kolla. Ettorna i OP ska ha olika skador, tror att jag ska ha ett benbrott. Åså ska väl tvåorna ta hand om dom där skadorna eller va de nu är.

Imorron kväll kommer Rippa hit. Det är bra att han för EN gång skull kommer på  en torsdag, annars är de alltid bara en helg. Fast jag jobbar fredan. :/ Lite tråkigt. Men jag kanske får sluta tidigare när det är sista dan som jag är på APU! Man kan ju alltid ha förhoppningar.

Men nä, nu hamnade jag i en riktigt krisig situation :D Hahha
 ha de bra!

fantasibrist

Hejåhallå!

Snart är det helg igen. Kan man nästan säga. Bara dagarna skulle gå litelite fortare så skulle de vara perfekt.
Men nu har jag bara 3 dagar kvar av APU:n. Och det känns ganska bra, fast man kommer aldrig orka med skolan igen som man gjort förr. Eller orka har man väl aldrig gjort, men jag menar på samma sätt som förr.

lkväll  ska jag säkert bara sitta hemma igen, å ta de lugnt. Kanske gå och spela Ski-bo med Maria en stund. Sen är det som vanligt allt. Jak lenktar till torsdag. mest. meejbii.

Jag har en konstig knöl i nacken. vette katten va de är?! :O :S

NÅ MEN NU SKA JAG DRA!

..... :)

Jag är less på å bara sitta hemma varje kväll typ. Men va ska man göra i den här byn en månda kväll? :O
de finns lixom inget. Får se då, har bara suttit och spela Sims2. Å nu kom jag på  vad jag ska göra.
ähhh..

skit i de :D hejdå! 

Inget skitsnack. ;)

mmmmm..

Mitt paket har kommit nu, mamma skulle fara å hämta de. Å jag blev glad! Så klaaaart.
Hoppas de är bra nu, så jag slipper ha ångest resten av livet. haha, nä men nå äre bra säkert.

Annars så är jag ledig idag. Ska se vad man ska hitta på å göra?! Det är faktiskt jätte fint väder så de skulle kanske va kul å gå ut och promenera en sväng. Men först ska jag äta för jag är hungrig nu. Intressant?

Igår blev jag glaaaad. För min älskling är bäst! ;)
Nästa helg måste komma snart, för jag orkar inte jobba nå mer. Åså vill jag träffa dig nu snart..


Söndag

Fick sluta klockan ett idag, istället för tre. P.g.a min moster som var så snäll och fixa så att jag fick göra de.
Och de var faktiskt väldigt bra, annars skulle jag ännu sitta kvar där och möka. Helt i onödan. haha, nä inte i onödan, men de kanske skulle ha varit rätt så långtråkigt. Idag har det annars varit en lugn dag, och kul också, när man har bra personal å jobba med så går det alltid bra.

Nå annars ihelg har det inte hänt ett skit, jag har knappt varit utanför dörren heller. Å de är typiskt att de skulle bli en sån här fin dag just på en söndag, annars hade man ju kunnat fara ut å köra skoter eller åka skidor. Eller nåt sånt bara. Men men, nu är de så. Inte så lätt å styra vädret heller.

Nu ska jag gå och kolla en grej, som inte jag säger va de är. haha ^^,

hejsvejs,